Graviditets – Symptomer

Følgende er almindelige tidlige tegn på graviditet. Men symptomer på graviditet er ikke de samme for hver kvinde. Faktisk kan dine egne symptomer rent faktisk være forskellige fra graviditet til graviditet.
Graviditets symptomer kan også variere i deres intensitet, hyppighed og varighed. Følgende tidlige tegn og symptomer på graviditet er kun vejledende, og bør altid rådføres med egen læge.

Husk også på, at mange af de første graviditets symptomer kan ligne rutine præmenstruelle symptomer.

Hvis du prøver at blive gravid, kan du blive frustreret, når du tror, ​​du måske oplever tidlige symptomer på graviditet, men hvor det egentlig kun er præmenstruelle symptomer.

Du vil opleve en bred vifte af fysiske og følelsesmæssige forandringer under graviditeten. Disse kan omfatte nogle af, eller alle de graviditets symptomer, der er anført nedenfor.

Selv om hver af disse betragtes som typiske tidlige symptomer på graviditet, kan de ske tidligere eller senere end den rækkefølge, de vises på nedenstående liste.

Husk, nogle af de tidligste tegn på graviditet kan være skjulte og ikke indlysende. Hvis der er nogen tvivl om at du er gravid, så kør hjem og ta en graviditetstest.

Her er hver enkelt symptom forklaret mere detaljeret. Find den, du oplever og læs mere om de mulige effekter. Dette kan hjælpe med at afgøre, om noget er en graviditets symptom, eller er simpelthen bare er en af ​​de rutinemæssige fysiske ømheder og smerter, vi alle kan have fra tid til anden i vores daglige liv.

Mistet menstruations periode

Måske er det mest oplagte tidlige symptom på graviditet, når du er gået glip af din menstruation. Dette mulige tegn på graviditet er ofte hvad der forårsager kvinder til at søge efter flere oplysninger om den anden graviditet symptomer.

Nogle kvinder vil kun opleve en meget lysere periode i forhold til deres sædvanlige. Du kan ikke opleve nogen af ​​graviditet tegn nedenfor indtil omkring den tid, du opdager du er gået glip din månedlige cyklus.

Følelsen af Graviditet

Dette tidlige graviditets symptom kan være grunden til at du tjekker denne liste lige nu. Mange kvinder tror, ​​de har en intuition omkring graviditets tegn. Deres intuition er ofte bevist korrekt.

Måske du bare føler dig anderledes, træt, tvær, utilpas, uklar. Du kan også have halsbrand, forstoppelse, eller finde dig selv på oftere besøg til toilettet. Måske føler du en belastende smerte eller stivhed i lænden, du har ømme bryster, eller de er overdrevent følsomme, eller du føler dig bare ikke som du plejer.

Brystømhed

Et af de meget synlige tegn på graviditet er ømme, hævede, bryster. Du kan bemærke dette graviditetstegn ved sengetid, når du forsøger at ligge komfortabelt og sove, når du udøver aktivitet eller går i brusebad, eller når du bare skal ha tøj på.

Når du bliver gravid, begynder din krop at forberede din bryster til at producere mælk og amning. Hormonerne starter stigende. Ud over bryst ømhed og hævelse, kan dine brystvorter føles ømme eller ekstra følsomme. Hos nogle kvinder bliver deres brystvorter mørkere i farven.

Dine bryster spiller en vigtig rolle i forbindelse med fødsler. De er naturligvis følsomme og bliver langt mere følsomme, når du er gravid. Dette er et af ​​de mest oplagte tidlige symptomer på graviditet.

Træthed

Et andet graviditets tegn for nogle kvinder, kan være træthed og udmattelse. Du kan begynde at gå i seng før, eller finder det meget sværere end normalt at komme ud af sengen om morgenen. Hvis du normalt arbejder, føler du ved middagstid at du måske har brug for at ligge ned. Motion virker alt for udmattende. En simpel aktivitet som at handle, kan give dig følelsen af udmattelse og svimmelhed. Dette graviditetssymptom er forårsaget af alle de fysiske og psykiske ændringer din krop går igennem når du bliver gravid, plus det stignede antal af hormoner.

Hvis du ved, du er gravid, så prøv at tage hyppige powernaps eller en lille lur på 15 minutter til en halv time når det er muligt. Forklar din familie, venner og kolleger, at du har brug for disse powernaps. Bed om deres hjælp til at du kan hvile dig uden at blive forstyrret.

Hyppig vandladning

Et tidligt symptom på graviditet, kan være du oplever hyppigere ture til toilettet. En årsag til dette graviditets symptom er, at hævelsen på livmoderen kan lægge pres på din blære.

Graviditet forårsager ekstra kropsvæsker som skal behandles af dine nyrer og blære. Det betyder flere ture til toilettet. Beklager at måtte sige dette, men dette symptom på graviditet kan være der under hele din graviditet i 9 måneder.

Kvalme

Dette graviditetstegn, kan virkelig tage dig på sengen når du mindst venter det. Kvalme, og opkastning kan der stå på menuen lige pludselig og det er aldrig rart, dog går det for de fleste over igen. Disse tidlige graviditets symptomer kan komme allerede 1 uge henne i graviditeten. Mange kvinder oplever kvalme om morgenen, når de har drukket kaffe på tom mave. Dette er kendt som morgenkvalme (se nedenfor). Andre kvinder får kvalme om eftermiddagen eller om aftenen. Andre føler kan føle sig utilpas hele dagen.

Dette graviditets symptom kan ofte blive hjulpet ved at spise mindre, hyppigere, og benytte sig af små snack størrelses måltider. Mange kvinder siger, saltede kiks og mælk ser ud til at være nyttigt og hjælper på kvalmen. Det har tendens til at flade ud, når du er i dit andet trimester og din krop tilpasser sig alle de mange forandringer, den går igennem.

Svimmelhed og besvimelse ved gravid

En af de mere overraskende graviditets tegn er svimmelhed og eller besvimelse. Du kan gå op ad trappen, rejser dig pludselig op efter at have siddet i et stykke tid, eller bare det at skulle stå i kø hos købmanden kan gøre dig til at føle svimmelhed og utilpashed. Du kan endda besvime, da livmoderen svulmer, det komprimerer arterierne i benene så det kan få dit blodtryk til at falde og gøre dig svimmel.

Et tidligt tegn på graviditet er, at du kan føle du er ved at besvime, når du har gået et stykke tid uden at spise. Dette skyldes lavt blodsukker, fordi det er dit barns primære kilde til mad. Du ønsker at spise hyppige, sunde snacks for at holde dit blodsukker oppe. Husk små ting du kan spise som madpakke som du kan tage med dig. Såsom æbler, bananer, druer, yoghurt bægre, gulerødder og selleri, ost og kiks, små kartoner mælk, juice kasser, Granola barer, kasser med rosiner, osv. Kun fantasien sætter grænser.

Humørsvingninger og irritation

Når man nu har alle ovenstående symptomer under sin graviditet, så er det desværre for (manden / kæresten / omgivelserne) en stor gene når humørsvingningerne og irritationen rammer, for det kan være ødelæggende for et parforhold, også selvom det er ubevidst.

Hormonerne kører rundt i kroppen på højtryk ved graviditet, og man skal prøve at tilpasse sit følsesregister hele tiden for små ændringer. Din verden har ændret sig med din graviditet, selvom den selvfølgelig var planlagt (i de flestes tilfælde) er det tonsvis af spørgsmål så som, hvad med boligen? er den stor nok? rækker pengene? har vi råd til at få et barn? hvorhenne skal vi bo? Er det godt for børn at vokse op hvor vi bor nu? Forsikringer? bilen? der er masser af spørgsmål der banker på døren når man venter sig.

Man kan jo ikke gardere sig 100% det kan vel ingen, men man kan snakke om tingene med sin partner uden at det skal ende i totalt uvenskab og skænderier, ingen af disse ting er sunde for moderen eller barnet og det er utroligt stressende, især når man også lider under af de andre symptomer fra graviditeten. Man kan helst forlange at din partner blot er overbærende og forstående selvom det kan være svært at få vredesudbrud smidt i hovedet hele tiden.

Det er normalt at vise blandede følelser og at hele følesesregisteret kan blive bragt til live på et kort øjeblik, disse ting hører desværre med til det at være gravid og få børn. Få evt din partner til at læse om graviditet så han måske bedre forstår hvad kvinder går igennem når de bliver gravide, dette kan være en stor hjælp til hans overbærenhed og forståelse samt hjælpsomhed.

Nedenstående liste med symptomer ved graviditet

• Mistede eller ændrede menstruationsperiode

• Bare en “følelse” du er gravid

• brystømhed

• Træthed

• hyppig vandladning

• Kvalme og opkastning

• Svimmelhed eller besvimelse

• Mad cravings

• Mad aversioner

• Følsomhed over for Aromaer

• graviditetskvalme

• Halsbrand og forstoppelse

• Humørsvingninger og irritation

• Højere end normal kropstemperatur

• Mindre rygsmerter

• Udledning

• Implantation blødning

• oppustethed og vægtøgning

• Positiv graviditetstest resultater

Indlægs forfatter: admin