Gravid uge for uge

 

Gravid uge for uge

Kære kommende forældre, gravid uge for uge.info har lavet denne blog, så du kan følge din graviditet uge for uge

En ny tidsregning vil begynde. Dag ét starter når barnet, jeres helt eget specielle barn endelig lander på kvindens mave. Det bevæger sig, klynker lidt og ser. Ser på jer!

Fra det øjeblik opstår, skal i igennem adskillige måneder, hvor i vil høste mange nye erfaringer. Et nyt liv, barnet vil komme til, og som forældre vil i opleve, at jeres liv og hverdag forandres. Det betyder ikke at hele jeres gamle liv forsvinder. Der skal blot findes en ny balance og måske nogle nye prioriteringer.

Et barn har brug for tid og nærvær fra både manden og kvinden. For næsten alle, kvinder som mænd er det en overvældende og lykkelig begivenhed at blive forældre, måske endda efter års venten. Den fælles glæde og forventning har fyldt hos jer begge hele vejen. Andre har oplevet en ukendt sårbarhed dukke op, måske i blandet svære følelser: Var det nu også det jeg ville? Alt dette kender jeg fra mine 30 år som jordemoder og fra mine egne to graviditeter og fødsler. Første gang fødte jeg ét barn, og knap 4 år efter fødte jeg tvillinger. Derfra startede jeg gravid uge for uge.info som en hjælp til de kvinder, som hver dag står med store udfordringer under deres graviditet.

“kvinder kan”. Jeg har aldrig været i tvivl. Alligevel oplever jeg jævnligt at jeg må støtte kvinder i ikke kun at lytte til deres tanker og overbevisning, men også at turde mærke og lytte til deres krop. Og ikke mindst at stole på at det de mærker, ofte er mere sandt end det hovedet siger. Jeg glæder mig over at opleve væksten og forvandlingen hos både kvinden og manden. Og at se, hvordan sårbarhed og usikkerhed udvikler sig til ny indsigt, modenhed og ro.

Den kommende far føler sig ofte hensat til tilskuerrækken. Til en vis grad kan det ikke være anderledes, eftersom kvinden naturligt står for den fysiske del af graviditeten og til dels også barselstiden. Manden kan dog i enhver anden sammenhæng deltage på lige fod i forhold til barnet. Manden skal ikke kopiere kvinden, men supplere som den mand, han netop er. Han skal finde sin egen plads som far i dette livsforløb. Ligesom kvinden også skal finde sin plads som mor.

Undervejs er det væsentligt ikke at låse sig fast i én forestilling om det perfekte forløb, men at bevare åbenheden og ydmygheden over for den spontane fødsel der forløber af sig selv. En del forventer en risikofri fødsel og garanti for det perfekte barn. Dette kan ingen love. Det er farligt at leve, men det er jo også dejligt og fantastisk.

Efter fødslen har enhver kvinde krav på at kunne gå hjem med en følelse af inderlig tilfredshed og med oplevelsen af at have gjort det godt nok. Uanset om der blev brugt smertelindring eller ej. En god start giver ballast og tro på sig selv som mor. Undervejs skal følelsen af gensidig  respekt, lige-værd og tillid være det bærende grundlag mellem parret og de fagpersoner, de møder under graviditeten og fødslen. Det har afgørende betydning, at I føler, at man har lyttet til jer, at I møder tid, tålmodighed og troværdighed, og at i bliver behandlet individuelt som det par, lige netop er jer. Brug gravid uge for uge.info som en hjælp og guide.

Dette livsforløb, at blive gravid og følge graviditeten uge for uge, føde, og begynde livet som forældre, giver mange spørgsmål. Der vil være de enkle spørgsmål, hvor i hurtigt kan finde et svar. Men der vil også dukke spørgsmål op, der ikke kan svares nemt og entydigt på. Her må i selv finde svarene ved at kombinere fagkundskabens ord med jeres egne holdninger og erfaringer. Det er enkelt, bare ikke altid så let.

Gravidugeforuge.info ønsker ikke kun at informere på baggrund af den nyeste viden, men også at give anledning til eftertænksomhed og diskussion. At klæde jer på til at træffe de valg, der skal træffes undervejs. Lad undervisningen her, blive til UNDRE visning. Brug hjernesproget som redskab, men lad også hjertesproget tale. Lyt nøje til begge. Stå inde for det, og stol på dig selv. Blot det at kunne følge sin graviditet uge for uge og dag for dag, kan og vil give jer en enorm tryghed i jeres hverdag.

Gravid uge for uge.info ønsker jer en dejlig graviditet og et godt langt liv som forældre! Er der noget information her på siden, som du føler mangler, og som du ikke har fået svar på omkring din graviditet, så anbefaler vi denne hjemmeside http://www.pregnancy.com/

Graviditet uge for uge, gravid uge for uge

Indlægs forfatter: admin