Rygsmerter ved tidlig graviditet

Tidlige graviditets rygsmerter er ikke unormale i den smukkeste periode af en kvindes liv. De fleste af de vordende mødre lider en vis grad af rygsmerter i den tidlige fase af graviditeten, og denne smerte aftager generelt først efter ca 20 uger i graviditeten. Rygsmerter eller kramper, afspejles ved udspænding af muskler eller brændende smerte i venstre eller højre side af ryggen og lænden. Dette er normalt et resultat af en øget belastning af de bærende ledbånd og diske på grund af en stigning i progesteron hormonet i den tidlige graviditetsfase. I nogle tilfælde kan urinvejsinfektion under graviditet også resultere i smerter i ryggen blandt gravide kvinder. Den ekstra vægt af en gravid kvinde krop og ændringen i hendes tyngdepunkt kan også resultere i rygsmerter.

Afhjælpning graviditets rygsmerter

En af de vigtigste sikreste metoder til behandling og afhjælpning af rygsmerter hos tidligt gravide, er motion. Dette er primært fordi visse former for medicin for ryg smerter er kontraindiceret under den tidlige graviditet. Gåture, bækken vuggende, bridging (foretaget liggende på gulvet, bøje knæene og løfte din bagdel i luften), mini-knaser (foretaget af liggende på gulvet), bøjning dine knæ og løfte dit hoved på udånding, er gode øvelser for fritagelse for ryg smerter i den tidlige graviditet. Gravide kvinder gør disse øvelser på egen hånd til at lindre rygsmerter.

Den rigtige kropsholdning og god krops mekanik kan også spille en vigtig rolle i at holde en fri for rygsmerter. Den mest aflastende stilling til forebyggelse af rygsmerter er at stå oprejst og lige med ryggen. Korrekte arbejdsstillinger er lige så væsentlige i den tidlige graviditetsfase som det andet. I slutningen af ​​graviditeten, kan livmoderen blive stor, og få en tendens til at trække sig. Du kan reducere denne smerte ved at ændre din siddestilling og undgå at være stående i lange perioder.

Tilstrækkelig hvile og søvn er også afgørende for at undgå eller minimere rygsmerter ved tidlig graviditet. Du skal huske at få hvilet ordentligt og undgå alt for anstrengende aktiviteter mens du er gravid. Du kan også lave normale yoga øvelser for at fjerne eller lindre rygsmerterne. Fortsætter dine smerter bør du opsøge din læge, han kan ordinere den rette medicin til lindring af rygsmerter og generelle smerter. I nogle tilfælde af smerter i ryggen, kan læger ordinere fysioterapi, massage eller Zoneterapi. Anvendelse af særlige madrasser er også effektive til lindring og aflastning af rygsmerterne.

Rygsmerter under graviditet er en af de mest almindelige graviditets symptomer.

Indlægs forfatter: admin