Gravid uge 2

I slutningen af uge 2 sker selve ægløsningen. En del kvinder kan mærke den og beskriver den typisk som en let smerte eller ømhed i den ene side af underlivet. Boblen på æggestokken, som indeholder det modne æg, brister, ægget udstødes i bughulen og opfanges af æggelederne. Æggets vandring gennem æggelederne mod livmoderen begynder. Tilbage i æggestokken sidder en rest, som nu danner det gule legeme. Æggestokkene vil hele tiden have en ujævn overflade på grund af de næste æg, der ligger lige under overfladen, og som er igang med at modnes. Der kan også ses små ar, hvor der tidligere er sket en ægløsning.

Æggelederne er to rør, der går fra hvert af livmoderens øverste hjørner ud til æggestokken. De er ca. 10 centimeter lange og ca 0,5 cm tykke. Ud mod æggestokken udvider æggelederen sig. Den yderste del sammenlignes ofte med en trompet. Langs randen af trompeten sidder der en stor mængde lange frynser, eller fangehår, som opfanger ægget, når det udstødes, og nærmest fejer det ind i æggelederen.

Æggelederen sørger for, at ægget kommer sikkert frem til livmoderen. Den sørger også for at lede sædcellerne frem til det ubefrugtede æg. Livmoderens slimhinde er nu vokset i tykkelse til 6-7 millimeter. Cellerne er store og opsvulmede, og blodforsyningen til slimhinden er stor. Livmoderen er helt klar til at modtage et befrugtet æg.

Tegn på ægløsning
PÅ dette tidspunkt vil den slim der sidder i livmoderhalsen, ændre sig. Den bliver mere klar og vandig, og hvis den holdes mellem to fingre, vil den trække tråde, når man skiller fingrene. I konsistens kan den sammenlignes med æggehvide. Nogle kvinder ser efter dette som et tegn på, at de nu er midt i deres cyklus og har ægløsning. Sædceller har nemmere ved at trænge igennem denne form for slim. Når de først er trængt gennem livmoderhalsen, er der fortsat en vej at vandre, før de når den yderste del af æggelederen, hvor befrugtningen vil finde sted. Denne vandring varer ofte mindre end en time.